Εκδήλωση γνωριμίας με το Film Office στην Ήπειρο!

Ιωάννινα 15/09/2020

Εκδήλωση Γνωριμίας με την εξαιρετικά σημαντική πρωτοβουλία της Περιφέρειας Ηπείρου, για την  δημιουργία και λειτουργία  του EPIRUS FILM OFFICE, ενός  Γραφείου Προώθησης, Υποδοχής και  Εξυπηρέτησης Κινηματογραφικών παραγωγών (FILM OFFICE), στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου CIAK «Κοινές πρωτοβουλίες για την αναγνώριση και Λογότυπο Epirus Film Officeαξιοποίηση του τουριστικού δυναμικού της περιοχής του προγράμματος μέσω κινηματογράφου – Common Initiatives to AcKnowledge and valorize tourism potential of the programme area through cinema», διοργανώνει η Περιφέρεια Ηπείρου την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2020 στις 19:30 στο Μουσείο Αργυροτεχνίας του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς – Aκρόπολη Ιτς Καλέ, στα Ιωάννινα.

Η εκδήλωση διοργανώνεται στο πλαίσιο υλοποίησης του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας INTERREG μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας [Interreg V-A Greece – Italy] 2014-2020 και έχει ως στόχο να παρέχει μια εκτενή ενημέρωση για το έργο CIAK και το Film Office στην Ήπειρο.

Την εκδήλωση θα χαιρετίσει ο  Περιφερειάρχης, κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, το Έργο CIAK για την Περιφέρεια Ηπείρου θα παρουσιάσει  η Υπεύθυνη του Έργου, ενώ ο βραβευμένος σκηνοθέτης  των ταινιών για τον ΕΟΤ κ. Αντώνης Κιούκας, και σημαντικές προσωπικότητες από το χώρο του κινηματογράφου όπως ο παραγωγός κ. Νίκος Γιαννόπουλος, και η κ. Βένια Βέργου διευθύντρια του HELLENIC FILM COMMISSION του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου  θα μιλήσουν για την σημασία των διεθνών συμπαραγωγών  για την τουριστική προώθηση και την οικονομική ανάπτυξη ενός τόπου.

Μετά την ημερίδα ενημέρωσης θα ακολουθήσει στον ίδιο χώρο, τριήμερο κινηματογραφικό Φεστιβάλ,  που αποτελει την άλλη σημαντική δραση το έργου CIAK με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, από Παρασκευή 18 έως Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου με την προβολή ταινιών (Το κόλπο του αιώνα, Ευτυχία, Ταξίδι στην Ελλάδα, Το απέραντο γαλάζιο και ταινίες μικρού μήκους) και καλεσμένους συντελεστές που θα παρουσιάσουν τις ταινίες και θα συνομιλήσουν με το κοινό.

*Λόγω περιορισμένων θέσεων είναι απαραίτητη η κράτηση θέσης στο τηλέφωνο 26510 64065, καθημερινά 10:00 – 18:00 (εκτός Τρίτης).

Πληροφορίες για τον Εκδότη

Λίγα λόγια για το έργο CIAK

Το ευρωπαϊκό έργο CIAK  που υλοποιεί Περιφέρεια Ηπείρου, στοχεύει στην αξιοποίηση  του οπτικοακουστικού δημιουργικού  τομέα για την προώθηση του αντίστοιχου άυλου πολιτιστικού τομέα και την αξιοποίηση των φυσικών πόρων των Περιφερειών που συμμετέχουν στο έργο.

Γενικός στόχος είναι να προωθήσει την αξιοποίηση των εμπλεκόμενων περιοχών της Απουλίας και των Ελληνικών Περιφερειών Ηπείρου, Ιονίων Νήσων και Δυτικής Ελλάδας   με την εφαρμογή πρωτοβουλιών των εταίρων, που συνδέονται με τον οπτικό-ακουστικό τομέα όπως η δημιουργία FilmOffices, η διοργάνωση κινηματογραφικών φεστιβάλ και εργαστηρίων σεναριογραφίας και η παραγωγή ταινιών μικρού μήκους. Έτσι δημιουργείται η ευκαιρία για τις περιοχές αυτές να γίνουν ευρύτερα γνωστές και να αναδειχθεί η ελκυστικότητα των τόπων, καθώς και η ιστορική και φυσική ομορφιά τους ως καταλύτες για την τουριστική τους ανάπτυξη.

Cusr-EPer
Cusr-EPer
Άρθρα: 4